Qigong en Taji

Huis van de buurt Bloemfontein

  • 82 weergaven

Details

Woensdag 27 maart 2019 van 10:15 tot 11:50 uur
Afgelopen
De Wetstraat 12
Vaassen, Nederland
Terugkerende activiteit
Wekelijks op maandag en woensdag tot en met 28 juni 2019

Qigong enTaji zijn nauw verwant. Ze vullen elkaar aan. Taji is echter meer gericht op vechtsport en Qigong op aandachtig bewegen en het maximale uit jezelf halen. Er wordt in het wijksteunpunt Bloemfontein in Vaassen een cursus Qigong/Taji gegeven.

Désiree Damsté is gespecialiseerd in de zogenaamde medische Qigong. Dit zijn oefeningen( die met elkaar een vorm zijn, dus in elkaar overvloeien), die helpen je lichaam gezond te krijgen of te houden. In een recente studie aan de universiteit van Harvard is naar voren gekomen dat deze oefeningen niet alleen je weerstand en lichamelijke conditie verbeteren, maar ook dat mensen die dit beoefenden beduidend minder vaak de ziekte van Alzheimer kregen.

Tijdens de cursus krijg je uitleg en advies bij specifieke klachten. Oefeningen zijn niet moeilijk en als je ze met aandacht uitvoert voel je snel de effecten. Je voelt je na afloop verfrist en energiek. 

De lessen worden gegeven in het wijksteunpunt Bloemfontein aan de Wetstraat 12 in Vaassen op woensdagochtend van 10.15 tot 11.15 uur. De kosten zijn € 5,00 per les.Cursusleider is Désiree Damsté, die al vele jaren ervaring heeft als docent van Qigong, yoga, Taji en mindfulness. 

Je kunt je opgeven via of telefoonnummer 06-13070020 maar je mag ook gewoon binnen komen lopen.

Over de organisator

Huis van de buurt Bloemfontein
Huis van de buurt Bloemfontein is een centrale ontmoetingsplek in de wijk waar je, als dorps- en/of buurtbewoners, elkaar ontmoet, meedoe...... Lees meer