Caroline van de Vate exposeert in Dorpskerk

Dorpskerk Vaassen

  • 77 weergaven

Details

Zaterdag 26 oktober 2019 van 10:00 tot 12:30 uur
Afgelopen
Marktplein 7, Vaassen
Terugkerende activiteit
Wekelijks op zaterdag tot en met 26 oktober 2019

Op de zaterdagen 19 en 26 oktober zal Caroline van de Vate-Lock enkele van haar werken in de Dorpskerk tentoonstellen. Waaronder het schilderij ‘Jos in Winterjas’. Dat schilderij werd onlangs tentoongesteld in het Rijksmuseum in Amsterdam, nadat Caroline meedeed aan de zomertentoonstelling ‘Lang leve Rembandt’. Op de beamer in de kerk wordt een presentatie getoond, waarin the making of van het schilderij wordt weergegeven.

Caroline heeft zich laten inspireren door het schilderij ‘Titus in monnikspij’. Zij heeft ervoor gekozen haar zoon te schilderen in dezelfde houding, blik en met hetzelfde licht als in het schilderij van Rembrandt. Caroline zal ook een prent van Titus in monnikspij laten zien. Voor wie de zomertentoonstelling in het Rijksmuseum heeft gemist, of niet zover wilde reizen om het schilderij te zien, is dit een uitgelezen kans.

De kerk is op beide zaterdagen open van 10.00-12.30 uur. Tijdens beide dagen zal Caroline het eerste uur zelf aanwezig zijn. U mag uw museumjaarkaart meenemen, maar ook voor degenen die deze kaart niet hebben is de toegang gratis.

Over de organisator

Dorpskerk Vaassen
De Dorpskerk is het oudste gebouw van het dorp. De toren stamt van rond 1450, het schip dateert van 1853.De Hervormde Gemeente van Vaasse...... Lees meer