Lessons and Carols in de Dorpskerk

Dorpskerk Vaassen

  • 71 weergaven

Details

Zondag 15 december 2019 van 19:00 tot 20:00 uur
Afgelopen
Marktplein 7, Vaassen

Beleef op 15 december in Vaassen het naderende kerstfeest in mooie muzikale sfeer met A Festival of Nine Lessons and Carols.
Het Festival, een viering met afwisselend lezingen en koor- en/of samenzang, is op het eind van de 19e eeuw in de traditie van de Anglicaanse kerk in Engeland ontstaan. Grote verspreiding kreeg het festival sinds 1918, toen het koor van King’s College Chapel van Cambridge het jaarlijks in zijn rijke traditie opnam. De laatste jaren is Lessons and Carols wereldwijd bijzonder geliefd geworden om het Kerstfeest oecumenisch-breed voor te bereiden.

In de dienst wordt de belofte van de Messias en de geboorte van Jezus verteld aan de hand van negen korte lezingen, de Lessons, afgewisseld met het zingen van Carols. Na elke lezing wordt een kaars ontstoken, symbool voor steeds meer licht dat aanwezigen zal omringen. Als muziek is gekozen voor het kerstoratorium Canticles in Candlelight van meester arrangeur Joseph M. Martin, waarmee deze Anglicaanse traditie bij ons een Amerikaans tintje
krijgt.

Het Festival wordt aan het publiek aangeboden door de gezamenlijke kerken van Vaassen. De verhalen worden gelezen door vertegenwoordigers van deze kerken en het kerstoratorium wordt uitgevoerd door het Interkerkelijk koor To You, onder leiding van dirigent Henk van der Maten. Het koor wordt instrumentaal begeleid door Erica Vogel (fluit), Willem Veldkamp (synthesizer), Hendrie Westra (slagwerk en percussie) en Henk van der Maten (Piano). Het aanwezige publiek wordt de gelegenheid geboden mee te zingen met een aantal Carols.

Begin uw Kerst in de Vaassense Dorpskerk, Marktplein 7, Vaassen op zondag 15 december om 19.00 uur.
De toegang is gratis. Wel is er na afloop een deurcollecte.

Over de organisator

Dorpskerk Vaassen
De Dorpskerk is het oudste gebouw van het dorp. De toren stamt van rond 1450, het schip dateert van 1853.De Hervormde Gemeente van Vaasse...... Lees meer