Oldstars walking basketball op vrijdagochtend

  • 27 weergaven

Details

Vrijdag 10 april 2020 van 10:00 tot 11:00 uur
Afgelopen
Sportlaan 1
Epe, Nederland
Terugkerende activiteit
Wekelijks op vrijdag tot en met 29 mei 2020

Basketbalvereniging Basketball All Stars Epe (BASE) is sinds vrijdag 28 februari gestart met OldStars walking basketball.

Wat is OldStars walking basketball?
OldStars walking basketball is een variant van basketbal, waarbij niet wordt hardgelopen maar wel wordt gepasst, gedribbeld en geschoten met de originele basketbal. Het is daarom uitermate geschikt voor mensen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Basketbal is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk: het sociale contact is namelijk net zo belangrijk als het bewegen. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+. OldStars walking basketball is onderdeel van OldStars Sport (project van het Nationaal Ouderenfonds). Dit is een verzameling van aangepaste spelvormen, zoals ook OldStars walking football, OldStars walking hockey, OldStars walking handball e.a. Met dit uitgebreide OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder andere partners Menzis en Van Boxtel volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportvereniging. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal. Inmiddels doen er al 335 amateurverenigingen mee in Nederland en wij willen samen met elkaar het succes nog groter maken!

Meedoen? 

De OldStars walking basketball trainingen van Basketball All Stars Epe zijn elke vrijdag van 10:00 tot 11:00 uur. De inloop is vanaf 09.30 uur. Locatie: de Prins Willem Alexander Hal (Sportlaan 1, 8162 BE Epe). 

 De trainingen staan onder begeleiding van Dorine Vreeken en Bart Eggink (namens BASE) met ondersteuning van Vincent Rotman (Heel Epe Beweegt/Koppel-Swoe). Het is laagdrempelig, dus je kunt zo een keer een vrijdag binnenlopen, aanmelden hoeft niet, maar is gewenst. Evt. aanmelden kan via of 06-10045768.



Over de organisator

Buurtsportcoaches van HeelEpeBeweegt
Buurtsportcoaches heeft nog niets over zichzelf geschreven.