Archeologische wandeling in Vaassen

  • 215 weergaven

Details

Zaterdag 17 juni 2023 van 13:30 tot 16:00 uur
Afgelopen
Gortelseweg
Vaassen, Nederland

In het kader van de nationale archeologiedagen wordt door de historische vereniging Ampt Epe op zaterdag 17 juni een archeologische wandeling georganiseerd langs grafheuvels en raatakkers in Vaassen. 

Vaassen kent een van de grootste oppervlakken van raatakkers (vroeger ook wel Celtic Fields genoemd) op de Veluwe en daar dichtbij zijn bovendien veel grafheuvels te vinden. Tijdens de archeologische wandeling maakt u kennis met de vroege bewoning van onze omgeving en krijgt u een beeld hoe mensen in die vroege jaren leefden. We zien de oude sporen van deze bewoning nog steeds in het huidige landschap terug.

Na een korte uitleg begint de wandeling van ongeveer zes kilometer. Regelmatig wordt tijdens de wandeling even stilgestaan bij wat er onderweg te zien is en daar iets meer over te vertellen.

We verzamelen om 13.30 uur op de parkeerplaats aan de Gortelseweg/hoek Wildweg. Om mee te gaan betaalt u 3,50 euro per persoon. Voor leden van Ampt Epe is de wandeling gratis (u kunt zich ter plekke opgeven als lid). Deelnemers wordt geadviseerd om voor onderweg iets te eten en te drinken mee te nemen.

Over de organisator

Wim van 't Einde
Ik ben een van de buurtverbinders achter BuurtMaken... Lees meer