Menu

Nieuws:

Terug in Vaassen

Wim van 't Einde, (Dorpskerk Vaassen)
19 januari 2018 , 411x gelezen

Al zagen we geen kraanvogels op het stuk land achter ons hotel, wij vertrokken na een heerlijk ontbijt in de gezellige Speisesaal wel weer, ofschoon we het toch niet konden laten even door het Park Sans Souci te rijden waar de Pruisische koningen woonden, al was het maar om het contrast te zien tussen de kleinbehuisde mensen rondom Gussew en de enorme paleizen hier. Maar of ze hier echt 'sans souci' (d.i. zonder zorg) leefden? Uiteindelijk hangt onbezorgd, blij of dankbaar zijn niet af van uiterlijke omstandigheden!

Na die aan Versailles herinnerende weelderigheid te hebben aanschouwd bracht Google Maps ons via allerlei sluipwegen op de Autobahn die ons verder westwaarts voerde. Gaandeweg nam de wind toe en ongeveer een uur lang heeft is het onstuimig tekeer gegaan, maar omdat we alle drie flink in gewicht zijn toegenomen bleven we met vier wielen over de weg glijden en zagen we ook geen gekantelde vrachtwagens onderweg. 

Het was ook tamelijk rustig voor wat betreft het gewone autoverkeer en daarom waren we rond de klok van vijven al terug in Vaassen, waar we niet direct naar de Parklaan gingen voor de boerenkool (die traditiegetrouw na elke Roemenië- of Ruslandreis voor me klaar staat; lieve, lieve vrouw!), maar keken we eerst even naar de schade die aan huize Van Laar was toegebracht door het omvallen van een boom op de garage (de foto's ervan hadden we al eerder ontvangen, dus de Van Laartjes waren erop voorbereid). Gelukkig was hun huis onaangetast, dus konden ze wel gewoon thuis gaan slapen na de consumptie van de boerenkost.

Toen we vertrokken op donderdag 11 januari hebben we aan tafel 's morgens vroeg Psalm 121 gelezen over de "Bewaarder van Israël" die "uw uitgang en uw ingang bewaren zal" en we konden niet anders zeggen dat dit van a tot z waar is gebleken op deze ook weer bijzondere en indrukwekkende reis naar de oblast Kaliningrad (waar 'Trouw' toevallig een heel artikel aan wijdde vandaag).

Zondag zal er in de kerk een kleine verrassing staan als groet van de gemeente aldaar en de week erop leest u in de zondagsbrief wanneer de film en het verslag zal zijn.

Jan en Patricia van Laar
Kees Lavooij

Reacties

Bekijk meer nieuws in de buurt »