Menu

Nieuws:

Terug naar Potsdam

Wim van 't Einde, (Dorpskerk Vaassen)
18 januari 2018 , 391x gelezen

In een feërieke sfeer verlieten we om 07.00 uur vanmorgen Gussew: de gekleurde Kerstverlichting, de sneeuw die was gevallen en de nog stille morgen. Omdat er hier geen druk verkeer is, kun je gewoon rijden en waren we om 11.00 uur al over de grens. De formaliteiten bij de grens hebben ons slechts een kleine 50 minuten gekost en dat terwijl Elena nog gevreesd had dat Jan alsnog een boete zou krijgen omdat hij niet had gestopt voor die politieagent op de weg van Kaliningrad. 

Het bleek allemaal mee te vallen met de Ferien in Siberien en elkaar afwisselend met rijden kwamen we steeds verder westwaarts en waren we om 19.30 uur in ons hotel Kranich te Potsdam, dat inmiddels ons vaste adres is geworden. We konden er nog net de laatste twee kamers betrekken, zo populair is het geworden sinds ik er hier op deze website reclame voor maak. 

We hadden trek, dus begaven we ons na installatie direct naar het Holländisches Viertel waar we gezellig gegeten hebben, één en ander hebben geëvalueerd en nadien in een cafeetje elders getracteerd werden op een zestal musici die samen Ierse muziek aan het spelen waren. Een feestelijke afronding van een uitstekende eerste etappe in de terugreis. 

Inmiddels heeft Geert Groot Koerkamp in Trouw de verslaggeving vanuit Rusland overgenomen.

Reacties

Bekijk meer nieuws in de buurt »