Menu

Nieuws:

Zet Zuuk op de Kaart

Hettie Rensink
4 mei 2018 , 555x gelezen

Op 12 mei, de dag voor Moederdag, is er een speciale route uitgezet in Zuuk, buurtschap bij Epe, die fietsend of met de auto afgelegd kan worden. Verschillende bewoners stellen die dag van 11.00 tot 16.00 hun huis open en organiseren speciale activiteiten. Op de route ‘Zet Zuuk op de kaart’ is veel te beleven, tijd dus voor een bezoek aan deze superleuke plek! Het meeste is gratis en zeker de moeite waard!!

De route is geschikt voor jong en oud en te verkrijgen bij de VVV, Kulturhus, bij de bibliotheek en  diverse winkels in de gemeente Epe. De route is als download beschikbaar én interactief te bekijken op buurtverenigingzuuk@gmail.com.

Kies uit de route ‘Zet Zuuk op de Kaart’ de plekken die je wilt zien. Op de Brakerweg is een schuurverkoop, de Kopermolen biedt een rondleiding, de Ezelboerderij geeft een gratis zakje voer weg voor de beesten, Haagendoorns Plaatste is open tegen gereduceerd tarief en bij bewoner Jan Bibo aan de Zuukerenkweg kun je oldtimer tractoren bewonderen.

Bij de Zuukerschool kun je pauzeren, darten en er is een tentoonstelling. Aan het Koepad laat een bewoner zien hoe je mooie bloemstukken maakt en werkstukken van steigerhout, verderop bij ‘Tussen De Schapen’ kun je terecht voor mozaïeken, likeur maken, kaarsen gieten en zeepmaken.  Er zijn op die dag kleine cadeautjes te maken geschikt voor Moederdag. Op het Koepad staat ook het kapelletje vanZuuk. Het is sinds 2001 tot rijksmonument verklaard. Een unieke kans om het kapelletje van binnen te bekijken. Je kunt er praten met Zuukenaren en er is koffie of thee met echte Zuukse slofjes gebakken door Bakker Commandeur, zelf inwoner van Zuuk.

 Op de Weteringdijk is boerderijwinkel van de familie Goudbeek met natuurlijke producten zoals Oer-Hollands vlees en eerlijke melk, kaas en roomboter. Ook verkoopt de boerin keukenspullen van emaille. Verderop is de Ravenstraat, daar demonstreren bewoners uit Zuuk hoe midwinterhoorns en alpenhoorns gemaakt worden en hoe ze klinken. Een traditie van oudsher. Er is ook curiosa te bekijken en te koop.  Pak je kans om dit mee te maken! Tot slot kun je naar museum Old boer'n grei aan de Nijbroekerweg. Het museum bevat een verzameling antieke boerenkarren, werktuigen en gereedschap, een ouderwets ingerichte woonkamer, keuken en slaapkamer en vitrines met van alles over vroeger. ‘Zet Zuuk op de kaart’ een leuke tocht door Zuuk waar van alles te zien en te beleven is. 

Reacties

Loek 11 mei 2018
Leuk initiatief.
Jan Wouter 4 mei 2018
Zaterdag 12 mei. Genoteerd. Leuk initiatief ! Dank daarvoor ! !
Bekijk meer nieuws in de buurt »