Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Buurtmaken.nl

Inloggen of inschrijven

Heijmen van 't Einde werd honderd jaar geleden geboren (2018)Op 16 augustus 1918 werd Heijmen van 't Einde geboren. Zijn ouders waren trots op deze eersteling, die naar zijn opa van vaders kant werd vernoemd.

Als oudste zoon lag het voor Heijmen niet voor de hand dat hij musicus zou worden. Zijn vader stief in 1941 en liet een groot gezin na. Er moest brood op de plank komen. Maar Heijmen volhardde in zijn streven om musicus te worden en zou daar ook in slagen.

Ruim zestig jaar diende hij de Hervormde Gemeente van Vaassen als organist. Hij dirigeerde een groot aantal koren in Vaassen en omgeving. Als muziekleraar heeft hij op school en thuis veel mensen in Vaassen en verre omgeving muziek bijgebracht.

Vlak voor zijn overlijden in 2003 gaf hij aan dat hij de Dorpskerk een derde luidklok wilde schenken. Daarmee zou de Goddelijke drieklank in de toren na bijna twee eeuwen weer worden hersteld. Wanneer de klokken luiden klinkt de muziek van Heijmen dus altijd nog boven Vaassen.

Voor zijn vele werk werd hij met een lintje gedecoreerd.
Zijn levenbeschrijving is opgenomen in het biografisch woordenboek van Gelderland.

http://www.biografischwoordenboekgelderland.nl/bio/e