Buurtmaken.nl

Inloggen of inschrijven

Gezocht: energiecoaches (vrijwilligers)Krijg jij energie van mensen helpen? Vind je het leuk om tips te geven voor een beter milieu én voor een lagere energierekening voor bewoners van huur- en koopwoningen? En heb je tijd en energie? Dan zoeken we jou!

Binnen de gemeente Epe zijn energiecoaches actief die tips geven voor een lagere energierekening én voor een beter milieu. Binnen deze groep is ruimte voor nieuwe energiecoaches ontstaan. 

De functie

Als energiecoach ga je met woningeigenaren en huurders in gesprek, inventariseer je hun wensen en geef je besparingstips. Ook help je mensen met vervolgstappen die ze kunnen nemen en bespreek je de mogelijkheden voor subsidies. Je bent tenminste een halve dag per week beschikbaar voor huisbezoeken. Je wordt energiecoach op vrijwillige basis en ontvangt een vrijwilligersvergoeding.

Ons aanbod

Je krijgt er veel voor terug: een opleiding, een nieuw sociaal netwerk met andere energiecoaches uit de regio Epe, een enthousiast team van begeleiders en regelmatige bijeenkomsten over een boeiend onderwerp. Het geeft je vast veel (nieuwe) energie! Je ontvangt een vrijwilligersvergoeding en je kunt je reiskosten declareren. De dagen en tijden waarop je als energiecoach werkt, worden in onderling overleg bepaald. Met jouw bijdrage werk je bovendien mee aan een betere leefomgeving, dicht bij huis. 

Interesse?

Lees het uitgebreide profiel op www.epe.nl/energiecoach. Solliciteren kan t/m 18 augustus a.s.


Deel dit bericht!

Reacties

Anneke Filmer
10 juli 2019

En wat nou als we het nu eens helemaal anders aanpakken. We roepen iedereen bij elkaar en gaan samen een duurzaamheid-bewust-wordings-markt organiseren. Ik denk aan de BuurtMakers, de Stilema en Circulus met hun cijfers en ideeën. Wiko Ankersmit met zijn verhaal over zonnepanelen, de energie coach die mooie ideeën heeft. Cor en Wouter van Spectrum met hun verhaal over afval verwerking en de huiskamer gesprekken. Annemiek die een heel leuk boek heeft geschreven voor kinderen over het belang van bomen en een prachtige natuurtuin heeft. Ivn met hun natuur verhaal, wethouder Erik Visser met het Cleantech verhaal, de Fietsbond over het fietsverhaal. Woord en daad met het hun verhaal over tweedehandsgoed vanuit christelijk oogpunt. Met miniworkshops over duurzaamheid en energie besparing. Ik ken een gast die een boek heeft geschreven over stappen die je kunt zetten bij het boodschappen doen. En een spreker die met een leuk verhaal over hoe we het samen kunnen doen. Dan wil ik mijn tijd daar in steken want samen kunnen we daar iets heel leuks van maken. En ja ik ben naar de conferentie "Klein verzet Groot geluk" geweest waar ik erg door geïnspireerd ben geraakt en er valt vast nog wel meer te verzinnen. Bel me 0622818082 als we samen hiermee aan de slag willen.

Communicatie Gemeente Epe
15 juli 2019

Anneke, Ook langs deze weg hartelijk dank voor uw suggesties en voor het telefoongesprek hierover.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.