BuurtMaken.nl

Inloggen of inschrijven

Meer weten over D-day75 jaar na D-day staan we nog altijd stil bij de landing van de geallieerden op de zwaarverdedigde kust van Normandië. Ook langs de gehele Nederlands kust bouwde de Duitse bezetter de Atlantikwall, een omvangrijke verdedigingslinie die een geallieerde invasie in ons land moest voorkomen. De meeste bunkers zijn inmiddels onopvallend verborgen in het landschap, maar de aandacht voor dit cultuur-historisch erfgoed is in Nederland springlevend. Met een divers toeristisch, recreatief en museaal aanbod wordt een groeiend aantal bezoekers bereikt.  

Deze week is een nieuw online platform bezoekatlantikwall.nl gelanceerd dat alle activiteiten, evenementen én routes samenbrengt in één actuele landelijke kalender. De komende jaren zal steeds meer Atlantikwall-erfgoed aansluiten bij dit platform, waardoor bezoekers een volledig beeld krijgen van het aanbod in Nederland. 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.