Menu

Buurtfilmpjes

Hieronder zie je alle filmpjes die je buurtgenoten op deze buurtsite plaatsten.

2018 2017 2015
Pagina's (2): 1 2 Volgende
Titel Omschrijving
Als je even zoekt vind je meer dan voldoende kleine kikkertjes in de buurt van poelen en sloten in onze omgeving.
De band GROW uit Wezep werkte op 3 juni 2018 mee aan de MessAgeDienst in de Dorpskerk van Vaassen.
Een wandelingetje met Drents Heide Schapen en de werkhond Merion een Bordercollie die heel graag de herder helpt bij het werken met de schapen achter de wijk Berkenoord 2
De laatste van de vrouwenlijn neemt of kiest een pad, die al de vrouwen voor haar niet genomen hebben. Hun voorgangers waren allen moeder van een dochter. Zij waren een filter en een schakel van de vrouwenlijn. Als laatste van de lijn pionier jij jouw leven, zoekt je naar die unieke expressie van jouw vermogens. Er gebeurt iets met de mens als zij of hij beseft dat het eind nadert. Er zijn prioriteiten en keuzes die ineens helder voor ogen staan. Waar je eerder in de oneindigheid van leefruim je niet hebt kunnen focussen. Zoiets vindt ook plaats als iemand beseft dat hij of zij geen nakomelingen heeft. Je gaat anders leven, je leeft niet voor je kinderen en zet niet op zij voor je nazaten. Nee, je weet ,dit is het leven nu, wat ik kan betekenen zal ik zelf vormgeven . Met dat besef ontwikkelt zich in een mens vaak een urgentie en een specifieke attitude. Elk mens wil “goed zijn’’of ‘goed doen’ een weldoener worden, geen eenvoudige taak. Waar een ouder erkenning of beoordeling zou kunnen verwachten van de nazaten, mag een laatste der lijn zich zelf aanzien. Dat veroorzaakt vaak een continu zelfreflecterend vermogen, om de stappen die je zet in waarde te toetsen. Dat kan een mens voortstuwen naar grotere hoogte of verlammen in de stormvloed van zelf opgelegde eisen. 11 juni op Matralia geef ik dans training en een lezing in #Epe
Anneke Wittermans vertelt 11 juni meer over de mystiek van de vrouwenlijn. We nodigen je van harte uit om met elkaar te luisteren naar haar verhaal en je eigen gedachten en ervaringen uit te wisselen. De mystiek van de vrouwenlijn raakt ons allemaal: Alle mensen hebben een lange lijn van voormoeders, die helemaal terugvoert naar de eerste vrouw. De lijn van voormoeders is nimmer onderbroken. Wie zelf moeder van een dochter is, vormt een schakel in deze lange lijn van vrouwen. Vrouwen die geen kinderen hebben gekregen zijn de laatste van de vrouwenlijn. Als een vrouw alleen zonen baart, is zij ook de laatste vrouw van de vrouwenlijn. Mannen zijn allen de laatste van hun moeders lijn, al hun kinderen zijn verbonden met de vrouwenlijn van hun vrouw. http://www.beweegreden.org/ode.html Wat betekent de positie die jij hebt in de vrouwenlijn voor jou?
https://buurtmaken.nl/nieuws/burgemeester-deelt-lintjes-uit-aan-leerlingen-bij-cleantech-tomorrow.html
Een filmpje over hoe Pasen gevierd werd in de verschillende kerken in Vaassen.
Vaassen heeft een eigen zandtovenaar met een mooi verhaal.
Christelijk gemengd koor Hosanna zingt in de Dorpskerk het lied 'De Rivier' op 14 maart 2018 (biddag) in de Dorpskerk van Vaassen.
Op de Wijerd aan de Laan van Fasna kon in de vakantieweek van 26 februari - 3 maart 2018 fijn geschaatst worden. Velen maakten van de gelegenheid gebruik.
Pagina's (2): 1 2 Volgende