Menu

In het pand aan de Europalaan 48 heeft de gemeente, op verzoek van bewoners, aan de bewoners van de Vegtelarij een ruimte beschikbaar gesteld om als ontmoetingsplek te dienen: Buurthuis Vegtelarij.

Europalaan 48, Epe


buurthuisvegtelarij@gmail.com

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag gesloten
donderdag 14:00 - 16:00
vrijdag gesloten
zaterdag gesloten
zondag gesloten

Bewoners van de wijk kunnen hier activiteiten organiseren voor andere bewoners. Degene die de activiteit organiseert doet dit als vrijwilliger, zonder betaling. Kosten voor materialen en dergelijke worden door de deelnemers betaald. De algemene ruimte in het gebouw kan in overleg met de andere gebruikers ook gebruikt worden voor activiteiten. Alcohol wordt niet geschonken.

Wil je iets organiseren  of heb je vragen over activiteiten neem dan contact op via buurthuisvegtelarij@gmail.com of bel  Anne-Marie Popping, tel.0578-628445.

Activiteiten:

Inloop: Elke donderdagmiddag van 14-16.15u: tijd om een praatje te maken en een spelletje te doen. Koffie en thee € 0,50 per kopje. Inmiddels komt er elke dondermiddag een groepje ouderen bij elkaar om de week door te nemen en even fanatiek te rummycuppen.

Samen eten: Elke laatste woensdag van de maand, in december kan het een week eerder zijn: aanmelden via Ria 06-46790500. Maximum aantal deelnemers is 14. Er zijn een flink aantal vaste gasten, zodat er steeds maar een enkele plaats beschikbaar is. Kosten € 6, inclusief koffie of thee.

Leeskring:Elk 6 weken komt de leeskring bij elkaar om een vooraf bepaald boek te bespreken aan de hand van vragen van Senia. Voor het gebruik hiervan vraagt Senia een jaarlijkse bijdrage.

19 februari 2018: De verboden rivier- Chigozie Obiama 

16 april 2018: Het geluid van vallende dingen- Juan Gabriel Vasquez 

28 mei 2018: Alleen in Berlijn, Hans Fallanda

Voor meer informatie: buurthuisvegtelarij@gmail.com of 0578-621087

Zitfit50+: Komt u ook deelnemen aan een les Zitfit 50+? Als u wat moeite heeft met lopen of u heeft andere klachten waardoor u het fijn vindt om te bewegen met een steuntje in de buurt: een stoel om op te zitten of om je aan vast te houden, dan is Zitfit  misschien iets voor u. U hoeft zich niet aan te melden, u bent welkom. De lessen zijn op woensdag van 10.30u tot 11.30u in Buurthuis Vegtelarij, Europalaan 48.

Tom Beekman, sportdocent bij Heel Epe Beweegt, geeft de lessen. Aan de lessen zijn geen kosten verbonden. Als u na de les nog even gezellig wilt napraten met een kopje koffie of thee, dan kost dat € 0,50 per kopje. Heeft u vragen over de lessen dan kunt u die mailen naar buurthuisvegtelarij@gmail.com of bellen naar Anne-Marie Popping, 628445.

Oproep: Een groep statushouders, mannen en vrouwen, uit Syrië, heeft grote behoefte om het spreken van de Nederlandse taal te oefenen. Een praatje maken, om bijvoorbeeld te leren waar een werkwoord in een zin hoort. Of wat de voorzetsels betekenen. Wilt u daarbij helpen of heeft u vragen hierover neem dan contact op met Anne-Marie Popping 0578-628445.


Laatste berichten

Wijkwandeling Vegtelarij

Wijkwandeling Vegtelarij

Steven Geerts (Buurthuis Vegtelarij) 24 april 2018

Doet u ook mee? Buurthuis Vegtelarij en de gebiedsregisseur organiseren een wijkwandeling in de Vegtelarij. In verschillende gebieden in de gemeente Epe zijn gebiedsregisseurs bezig een indruk te krijgen hoe...

Lees verder
Zwerfvuil opruimen in de Vegtelarij

Zwerfvuil opruimen in de Vegtelarij

Anne-Marie Popping (Buurthuis Vegtelarij) 26 maart 2018

Zaterdagmorgen stond de koffie klaar in het buurthuis voor de bewoners van de Vegtelarij die zwerfvuil gingen opruimen. De wijk was ingedeeld in een aantal aandachtsgebieden en elk groepje nam een deel onderhanden....

Lees verder
Opruimen zwerfvuil door leerlingen Gildeschool en buurtbewoners Vegtelarij

Opruimen zwerfvuil door leerlingen Gildeschool en buurtbewoners Vegtelarij

Anne-Marie Popping (Buurthuis Vegtelarij) 26 maart 2018

Terwijl de ene groep leerlingen van de Gildeschool vrijdagmiddag met wethouder Erik Visser debatteerde over wie er verantwoordelijk is voor het zwerfvuil, ging een andere groep leerlingen aan de slag. Op zoek naar...

Lees verder

Bijeenkomst buurtbewoners Vegtelarij

Steven Geerts (Buurthuis Vegtelarij) 14 maart 2018

Deze avond willen we met buurtbewoners even de opruimactie (zwerfvuil) evalueren. Het idee is om er een regelmatig terugkerende activiteit van te maken: in het voorjaar en in het najaar. Ook willen we de aandachtspunten in de wijk bespreken. Dat kan op allerlei gebied zijn. Wat gaat er goed, zijn er wensen of misschien ook klachten? We hopen dat u in grote getale komt om uw stem te laten horen....

Lees verder
Bekijk meer nieuws van Buurthuis Vegtelarij »