Menu

Werken aan Groei

0683176740
info@hartraad.nl
hartraad.nl

HartRaad is van mening dat ieder mens er bij hoort en van waarde is, bij ons gaat het er niet om wat je  doet of niet doet, wat je hebt of niet hebt,  maar wie je bent als mens. Je kunt dit samen met ons ontdekken op de mooiste plekken van de Veluwe. In je eigen tempo deelnemen en letterlijk weer lucht krijgen. Door bezig te zijn in de natuur ga jij jezelf (her)ontdekken en leer je om je horizon te verbreden . Samen gaan we kijken naar wat jij wilt, waar jij levensvreugde uithaalt en waar jou mogelijkheden liggen.

HartRaad maakt onderdeel uit van Buurtpunten. Buurtpunten is een initiatief van de gemeente Epe om mensen, die daar behoefte aan hebben, een laagdrempelige ontmoetingsplek te bieden waar, naar behoefte, activiteiten aangeboden worden. (voorheen dagbesteding WMO)

Buurtpunten maakt het mogelijk, door intensieve samenwerking van diverse zorgaanbieders, sneller de juiste plek voor jou te vinden wat betreft wonen, werken, leren en ontspannen.

Mogelijkheden bij HartRaad:  

Op iedere maandagochtend gaan we aan het werk in de natuur. Na het ontvangst bij HartRaad rijden we naar het natuurgebied van Staatsbosbeheer in Ugchelen. In de bossen verrichten we diverse werkzaamheden zoals heidevelden onderhouden, parkeerplaatsen opruimen, wandelpaden opsnoeien, het kabouterbos kindvriendelijk houden en nog allerlei voorkomende werkzaamheden. In overleg is het ook mogelijk om op andere dagen deel te nemen aan deze boswerkzaamheden. 

Naast deze werkzaamheden is er ruimte voor ontspanning

 en rust, het gaat om de beleving en niet om de productiviteit.

Het werken in het bos werkt helend en geeft ruimte

voor lichaam en geest.

Het bos is heerlijk om in te werken maar ook voor een wandeling dé plek om te genieten. Onder begeleiding organiseren wij elke maandagmiddag een wandeling in de uitgestrekte natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Na het ontvangst bij HartRaad gaan we gezamenlijk richting het bos voor een wandeling welke ongeveer anderhalf uur zal duren. Na afloop drinken we samen een lekker kopje koffie of thee en gaan we weer richting Vaassen. Het vervoer wordt verzorgd door HartRaad en er zijn geen kosten aan verbonden.

Op woensdagochtend gaan we het hout uit de bossen van Staatsbosbeheer bewerken. Nadat wij het gezaagd hebben in de bossen, wordt het vervoerd naar Vaassen voor verdere verwerking, dit vindt plaats bij buitenplaats de Poel. Hout is een mooi product om te bewerken, je kunt er bijvoorbeeld een vogelhuisje van maken of originele decoraties voor in huis. Behalve dat we ontspannen samen creatief bezig zijn, mag het resultaat er ook wezen. Je bent van harte uitgenodigd om een keer mee te komen doen.

Mocht je vragen hebben of deel willen nemen aan onze activiteiten, dan kun je ons bellen op telefoonnummer  06 83176740 (Heidi Hardeman) of 06 22373217 (Gerard Hardeman). We hopen je snel te ontmoeten bij HartRaad!

Locatieadres: Geerstraat 7, 8171LH Vaassen

Email: info@hartraad.nl

Website: www.hartraad.nl