Menu

IVN Natuureducatie laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen we met excursies, natuuractiviteiten, cursussen en projecten. Zelf leren en doen staan altijd centraal. IVN is een netwerkorganisatie met 170 afdelingen en 24.000 vrijwilligers.

IVN Apeldoorn is één van de plaatselijke afdelingen van IVN Natuureducatie en bestrijkt de gemeenten Apeldoorn, Epe en Voorst.

De Regiowerkgroep Epe - Vaassen richt zich op de gemeente Epe en stimuleert en coordineert natuuractiviteiten in de gemeente. 

IVN  Natuureducatie organiseert excursies begeleid door daarvoor opgeleide natuurgidsen, maar ook diverse cursussen voor iedereen met interesse in de natuur en die de eigen omgeving graag beter leert kennen.  Er worden wandel- en fietsroutes uitge­zet en er wordt onderhoudswerk verricht in lokale natuurgebieden. Verder zijn er activiteiten gericht op kinderen/basisscholieren, ouderen en uiteraard voor de eigen leden. Dit alles met het doel de mensen bekend en vertrouwd te maken met wat de natuur aan boeiends te bieden heeft. Kennis over de waarde van de eigen leefomgeving leidt tot waarderen van die omgeving en er zorg voor willen dragen.

Laatste berichten

Lesgeven over de natuur aan schoolkinderen in Epe en Vaassen?!

Ten Gevers (IVN Regiowerkgroep Epe - Vaassen) 3 februari 2019

Informatieavond op 11 februari 19.30 uur Kulturhus Epe IVN (Instituut voor Natuureducatie) en KNNV Epe-Heerde (Vereniging voor veldbiologie) zoeken enthousiaste vrijwilligers die kinderen wegwijs willen maken in de natuur, hen de waarde ervan laten zien en leren hoe prachtig de natuur is. De nadruk ligt op beleven en ervaren. De begeleider is onderwijzer, gids en inspirator ineen. Het gaat om...

Lees verder

Lesgeven over de natuur aan schoolkinderen in Epe en Vaassen

Ten Gevers (IVN Regiowerkgroep Epe - Vaassen) 13 juli 2018

Wie wil als vrijwilliger kinderen wegwijs maken in de natuur, hen leren hoe de natuur werkt en laten ervaren hoe prachtig de natuur is? De bassischolen in Epe, Vaassen, Emst en Oene hebben behoefte aan een natuureducatie programma gericht op kinderen. In 2018 is dat programma gemaakt, in 2019 gaan we het uitvoeren. IVN Natuureducatie en KNNV zoeken vrijwilligers die de school educatie groep...

Lees verder
Bekijk meer nieuws van IVN Regiowerkgroep Epe - Vaassen »