Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Een wijksteunpunt is een plek, een locatie bij u in de wijk waar u, als buurtbewoner, terecht kan voor contact en ontmoeting, informatie en advies op het gebied van wonen zorg en welzijn.

Wijkvereniging Burgerenk en Koppel-Swoe realiseren gezamenlijk het wijksteunpunt.

Een wijksteunpunt wil een bijdrage leveren aan de ontmoeting en participatie in het dorp of een wijk.

Klimtuin 46, Epe

Koppel-Swoe t.0578 676767 Niki Binnendijk m. 06-40387486
n.binnendijk@koppelswoe.nl
swo-epe.nl/wijksteunpunten-nr233

Op deze pagina vindt u informatie over de activiteiten van het wijksteunpunt Burgerenk in Epe. 

U wordt van harte uitgenodigd om tijdens de genoemde activiteiten binnen te lopen. Wilt u liever zelf iets voor uw buurt organiseren of heeft u ideeën? U bent welkom!


Wat is een wijksteunpunt?

Een wijksteunpunt is een plek, een locatie bij u in de wijk waar u, als buurtbewoner,  terecht kan voor contact en ontmoeting, informatie en advies op het gebied van wonen zorg en welzijn.

 Wijkvereniging  Burgerenk en Koppel-Swoe realiseren gezamenlijk het wijksteunpunt.

Een wijksteunpunt wil een bijdrage leveren aan de ontmoeting en participatie in het dorp of een wijk.

 Ook kunnen er vormen van ondersteuning aangeboden worden aan hen die “kwetsbaar” zijn m.n. wanneer een sociaal netwerk ontbreekt en professionele ondersteuning / zorg is afgenomen.

Naast het al bestaande ruime activiteitenaanbod vanuit de wijkvereniging  Burgerenk zal er binnen het wijksteunpunt ook een aanbod ontwikkelt worden wat hier aanvullend op is. Met oa ontmoetingsactiviteiten zoals het koffieuurtje op dinsdag en vrijdagochtend, maar ook gastsprekers tijdens dit koffieuurtje met voorlichting over het geheugensteunpunt, Verian of over Mantelzorg.

 Een wijksteunpunt is een centrale ontmoetingsplek, waar activiteiten voor en door de burgers zelf worden bedacht en uitgevoerd.

 Vrijwilligers geven i.s.m. een beroepskracht van Koppel-Swoe hier invulling aan. U heeft mogelijk suggesties of plannen voor activiteiten die zouden kunnen plaatsvinden in het wijkgebouw.  Graag horen wij van u zodat we gezamenlijk kunnen kijken naar de mogelijkheden.

 U bent altijd van harte welkom om eens binnen te komen lopen bij een van de bestaande activiteiten.

 U kunt bij het wijksteunpunt Burgerenk o.a. terecht voor onderstaande activiteiten,


Activiteitenoverzicht

Dinsdagochtend:Koffie-uurtjeIedere dinsdagochtend is er in de huiskamer van de Burgerenk een koffie uurtje van 10.00 tot 11.30 uur.U betaalt € 0,70 voor een kop koffie of thee.

HandwerkuurtjeIedere dinsdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur is er een handwerkuurtje. In de huiskamer o.l.v. Ineke. U neemt uw eigen handwerk en materialen mee. Kosten;  € 0,70 kop koffie of thee
Dinsdagmiddag:Samen etenElke tweede dinsdag van de maand, gaat men in de Huiskamer koken. Ze beginnen om 16.30 uur met de voorbereidingen voor de maaltijd. Kwart voor 5 gaat de deur open en om 17.00 uur zal de maaltijd beginnen. Deelname kost € 6,50.  Daarnaast betaalt u voor uw gebruikte consumpties tijdens het eten. De bijdrage betaalt u op de avond zelf aan de vrijwilligers van de kookgroep Opgave vooraf is noodzakelijk omdat de vrijwilligers van de kookgroep voldoende ingrediënten moeten kunnen inkopen. Op het prikbord bij de ingang van het wijkgebouw hangt een lijst waarop u uw naam en telefoonnummer kunt noteren. Daar zal ook van te voren het menu van de maand bekend gemaakt worden. Even bellen naar de beheerder van het wijkgebouw kan natuurlijk ook (0578- 613187) of ( 0578-616935). Mocht u vervoer nodig hebben, geeft u dit dan bij opgave even aan?


Vrijdagmorgen:Koffie-uurtje Iedere vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur in de Huiskamer. Kosten;  € 0,70 kop koffie of thee

Gastsprekers Op iedere laatste vrijdag van de maand word er tijdens het koffie-uurtje een gastspreker uitgenodigd. Deelname is gratis, u hoeft zich niet van te voren aan te melden, u kunt gewoon binnen lopen.
Vrijdagmorgen:Juridisch spreekuur
Iedere 3e vrijdag van de maand is er een  Juridisch spreekuur .  Van 09.30uur tot 10.30 uur kunt u binnen komen lopen. Het spreekuur vind plaats in de vergaderkamer van de wijkvereniging Burgerenk. Nu de samenleving voor veel mensen steeds ingewikkelder geworden is, raken meer mensen in de problemen en hebben zij soms (juridische) ondersteuning nodig. Iedereen met vragen op het gebied van Personen- en familierecht, Huurrecht, Schulden
( schuldsanering, faillissement), Arbeidsrecht, Sociaal zekerheidsrecht (uitkeringen), Bestuursrecht, Strafrecht, Fiscaal recht (belastingdienst en toeslagen) 
kan terecht op het juridisch spreekuur. 
De organisatie van het juridisch spreekuur is een samenwerking tussen Koppel-Swoe, MEE Veluwe en BBM Advocaten Putten. Een afspraak maken is niet nodig en het bezoeken van het spreekuur is geheel kosteloos. Indien men  na het eerste gesprek nog meer hulp nodig heeft, dan kunnen mensen daarvoor ook bij de medewerkers van het juridisch spreekuur terecht. De sociaal juridische dienstverlening door MEE Veluwe is ook dan kosteloos. Daarnaast wordt in veel gevallen de juridische bijstand van een advocaat tot een maximum vergoed door de overheid.