BuurtMaken.nl

Inloggen of inschrijven

Locaties

Bekijk hier de ontmoetingsplekken.

Gekozen filters
  Een wijksteunpunt wil een bijdrage leveren aan de ontmoeting en participatie in de wijk. Er kunnen vormen van ondersteuning en opvang aangeboden worden aan hen die "kwetsbaar" zijn, m.n. wanneer een netwerk ontbreekt en professionele ondersteuning/zorg is afgenomen. Een wijksteunpunt is gericht op contact & ontmoeting, informatie & advies en dienstverlening. Een wijksteunpunt is een centrale ontmoetingsplek waar men terecht kan voor informatie en advies. Ook voor activiteiten die worden bedacht en uitgevoerd voor en door wijkbewoners zelf i.s.m. de beroepskrachten van Koppel-SWOE.
  De Dorpskerk van Vaassen heeft een toren die stamt uit de 15e eeuw. Het schip dateert van 1853. Historie van de Dorpskerk De kerk staat op de plek waar vanaf ongeveer het jaar 800 steeds een kerk heeft gestaan. Deze eerste kerk werd door Brunhold of Brunhilde aan het Duitse klooster Lorsch (Lauresham) geschonken. De Dorpskerk was in eerste instantie gewijd aan de heilige Ursula. De Reformatie van de Vaassense kerk liet door verschillende omstandigheden lang op zich wachten. Pas in het jaar 1610 werd de eerste protestantse voorganger benoemd. Dit werd mede veroorzaakt doordat de heren van het Vaassense kasteel de Cannenburch rooms-katholiek bleven en bescherming boden aan de rondtrekkende geestelijken. De dorpskerk van Vaassen in de steigers De dorpskerk van Vaassen in de steigers Restauratie Exterieur De Dorpskerk is gedurende de jaren een aantal malen uitgebreid, maar vanwege de slechte staat van haar schip is het schip van de kerk in 1852 afgebroken en opnieuw gebouwd. Het exterieur van de kerk is sindsdien niet meer ingrijpend gewijzigd. Wel is in 1934 nog een consistoriekamer bij de toren gebouwd en is in 1978 de toren ingrijpend gerestaureerd. In 2007 is vanwege gebreken met de dakconstructie begonnen met een restauratie van de kerk. Door de gebreken wijken de muren van het schip naar buiten, wat op de langere termijn (meer) scheuren in de muur zal opleveren. De dakconstructie wordt nu zodanig aangepast dat er geen zijdelingse druk meer op de muren zal worden uitgeoefend. Daarvoor worden extra trekstangen in de kerk aangebracht en worden andere dakpannen op het dak gelegd. Daarnaast zullen de voegen van het metselwerk, het schilderwerk, het stucwerk en de afvoer van regen worden aangepast, waardoor de kerk na de restauratie weer in goede staat zal zijn. Interieur Het interieur werd in 1962 ingrijpend gewijzigd omdat de staat van het interieur slecht was en de kerk, door de nog in de kerk aanwezige grafkelders, erg stonk. Er zijn nieuwe plannen voor het aanpassen van het interieur, maar deze zijn opgeschort vanwege de meer urgente problemen met de dakconstructie.
  Startpunt: parkeerplaats Geldersch Landschap aan de Boerweg ca. 100 m voorbij kampeerboerderij Berghoeve, Veenweg 9, 8162 RJ Epe.
  Startlocatie: de parkeerplaats Erf van Daendels aan de Nieuwe Zuidweg nabij Epe en Heerde. Routebeschrijving: vanaf de A50 Apeldoorn-Zwolle afslag 29 Heerde Wapenveld Wezep. Rechtsaf richting Wezep, over de A50, daarna linksaf afslag De Dellen = Nieuwe Zuidweg op. Na circa 3 km is links de parkeerplaats.
  Het van oorsprong middeleeuwse kasteel Cannenburch ligt in een prachtig oud parkbos met weilanden en vijvers. Het kasteel kan worden bezocht, in de omgeving kan worden gewandeld en gefietst. Geldersch Landschap & Kasteelen beheert natuurterreinen, kastelen en landgoederen. We willen de karakteristieke rijkdom van Gelderland behouden en beschermen zodat iedereen er nu en in de toekomst van kan genieten.
  Startlocatie: parkeerplaats Wapenvelder Zand, 8191 KD Wapenveld. Rijdend vanaf de rotonde Wapenveld over de Groteweg in de richting Heerde rechtsaf na ca. 750 m.
  De Rank is een gebouw met een keur aan zalen, die variëren van 8 tot 150 personen. Overleg met de beheerder welke zalen voor u aantrekkelijk zijn.
  Startlocatie: parkeerplaats GLK op de kruising van de Koekenbergweg en de Officiersweg te Epe. Routebeschrijving: Komend vanaf de A50 Apeldoorn –Zwolle, neem afslag Epe. U passert een rotonde, stoplichten en nogmaals een rotonde. Rijdt daarbij steeds rechtdoor (N309). Ca 1,5 km na deze 2e rotonde: 1e weg rechts nemen = Koekenbergweg. Volg deze ca 1 km tot u aan een kruising komt waar u niet verder rechtdoor kunt aan. De parkeerplaats is links.
  1 van 4
  Browser niet ondersteund
  Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.