BuurtMaken.nl

Inloggen of inschrijven

Locaties

Bekijk hier de ontmoetingsplekken.

Gekozen filters
  Startpunt: parkeerplaats Geldersch Landschap aan de Boerweg ca. 100 m voorbij kampeerboerderij Berghoeve, Veenweg 9, 8162 RJ Epe.
  Het Kulturhus EGW kenmerkt zich door laagdrempeligheid en toegankelijkheid voor verschillende doelgroepen. Het is van belang dat mensen van jong tot oud zich thuis voelen. Al enkele jaren leveren vele enthousiaste vrijwilligers hun bijdrage aan de totstandkoming van de activiteiten in het Kulturhus. De vrijwilligers van de programmaraad organiseren concerten, kindervoorstellingen, cabaretvoorstellingen, Epenaren aan het woord en Cultureel café. Met onze prachtige locatie voelen wij ons rijk! Het kulturhus heeft een professioneel ingerichte Grote zaal met 150 stoelen, een historische prinszaal, een foyer, een keuken en er zijn uitstekende sanitaire voorzieningen waardoor er lezingen, toneelvoorstellingen, filmavonden, muziek, dans, workshops en nog veel meer kan plaatsvinden. Omdat het Kulturhus de sociale activiteiten binnen onze gemeente wil bevorderen, worden deze ruimtes verhuurd tegen aantrekkelijke tarieven en condities aan particulieren , het verenigings- en bedrijfsleven. https://www.kulturhusepe.nl/
  Het van oorsprong middeleeuwse kasteel Cannenburch ligt in een prachtig oud parkbos met weilanden en vijvers. Het kasteel kan worden bezocht, in de omgeving kan worden gewandeld en gefietst. Geldersch Landschap & Kasteelen beheert natuurterreinen, kastelen en landgoederen. We willen de karakteristieke rijkdom van Gelderland behouden en beschermen zodat iedereen er nu en in de toekomst van kan genieten.
  Startlocatie: parkeerplaats GLK op de kruising van de Koekenbergweg en de Officiersweg te Epe. Routebeschrijving: Komend vanaf de A50 Apeldoorn –Zwolle, neem afslag Epe. U passert een rotonde, stoplichten en nogmaals een rotonde. Rijdt daarbij steeds rechtdoor (N309). Ca 1,5 km na deze 2e rotonde: 1e weg rechts nemen = Koekenbergweg. Volg deze ca 1 km tot u aan een kruising komt waar u niet verder rechtdoor kunt aan. De parkeerplaats is links.
  Daams' molen is een korenmolen in Vaassen (gemeente Epe) in de Nederlandse provincie Gelderland. De molen is in 1870 gebouwd en werd in 1934 onttakeld. Het veevoederbedrijf waarvoor de molen als opslagplaats werd gebruikt, staakte in 1964 zijn activiteiten waarna de toestand van de molen erg verslechterde. De Stichting Vaassens' Molen heeft in 1989 het startsein voor een restauratie gegeven, waarna de wieken in 1990 weer draaiden. De houten achtkant bleek niet meer bruikbaar en moest in zijn geheel worden vervangen. De roeden van de molen zijn 22,40 meter lang en zijn voorzien van het oud-Hollands hekwerk. De vang is een stalen bandvang. De inrichting bestaat uit een koppel 16der (140 cm doorsnede) maalstenen. De molen werd in het voorjaar van 2012 met 4,90 meter verhoogd om na de voltooiing van de dichtbijgelegen nieuwbouw weer van vrije windvang te zijn gegarandeerd. Bij dit project werden speciale technieken ingezet, onder meer voor de noodzakelijke tijdelijke verplaatsing van de molen. Op 22 mei werd het hoogste punt bereikt en op 7 september werd de verhoogde molen officieel heropend.
  Startlocatie: de parkeerplaats Erf van Daendels aan de Nieuwe Zuidweg nabij Epe en Heerde. Routebeschrijving: vanaf de A50 Apeldoorn-Zwolle afslag 29 Heerde Wapenveld Wezep. Rechtsaf richting Wezep, over de A50, daarna linksaf afslag De Dellen = Nieuwe Zuidweg op. Na circa 3 km is links de parkeerplaats.
  De Dorpskerk van Vaassen heeft een toren die stamt uit de 15e eeuw. Het schip dateert van 1853. Historie van de Dorpskerk De kerk staat op de plek waar vanaf ongeveer het jaar 800 steeds een kerk heeft gestaan. Deze eerste kerk werd door Brunhold of Brunhilde aan het Duitse klooster Lorsch (Lauresham) geschonken. De Dorpskerk was in eerste instantie gewijd aan de heilige Ursula. De Reformatie van de Vaassense kerk liet door verschillende omstandigheden lang op zich wachten. Pas in het jaar 1610 werd de eerste protestantse voorganger benoemd. Dit werd mede veroorzaakt doordat de heren van het Vaassense kasteel de Cannenburch rooms-katholiek bleven en bescherming boden aan de rondtrekkende geestelijken. De dorpskerk van Vaassen in de steigers De dorpskerk van Vaassen in de steigers Restauratie Exterieur De Dorpskerk is gedurende de jaren een aantal malen uitgebreid, maar vanwege de slechte staat van haar schip is het schip van de kerk in 1852 afgebroken en opnieuw gebouwd. Het exterieur van de kerk is sindsdien niet meer ingrijpend gewijzigd. Wel is in 1934 nog een consistoriekamer bij de toren gebouwd en is in 1978 de toren ingrijpend gerestaureerd. In 2007 is vanwege gebreken met de dakconstructie begonnen met een restauratie van de kerk. Door de gebreken wijken de muren van het schip naar buiten, wat op de langere termijn (meer) scheuren in de muur zal opleveren. De dakconstructie wordt nu zodanig aangepast dat er geen zijdelingse druk meer op de muren zal worden uitgeoefend. Daarvoor worden extra trekstangen in de kerk aangebracht en worden andere dakpannen op het dak gelegd. Daarnaast zullen de voegen van het metselwerk, het schilderwerk, het stucwerk en de afvoer van regen worden aangepast, waardoor de kerk na de restauratie weer in goede staat zal zijn. Interieur Het interieur werd in 1962 ingrijpend gewijzigd omdat de staat van het interieur slecht was en de kerk, door de nog in de kerk aanwezige grafkelders, erg stonk. Er zijn nieuwe plannen voor het aanpassen van het interieur, maar deze zijn opgeschort vanwege de meer urgente problemen met de dakconstructie.
  De Rank is een gebouw met een keur aan zalen, die variëren van 8 tot 150 personen. Overleg met de beheerder welke zalen voor u aantrekkelijk zijn.
  Browser niet ondersteund
  Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.