Wat kun je hier?


Wat heeft BuurtMaken.nl voor de bewoners Gemeente Epe te bieden?

  • Op dit moment kent BuurtMaken bijna 16500 unieke bezoekers en zien we dat berichten goed gelezen worden. Berichten worden dagelijkse en wekelijkse ook in de Nieuwsbrieven gepubliceerd. 
  • Je kan zelf aangeven wat je wilt zien via je profielinstellingen. Meld je via je profiel aan voor de Buurtmail (nieuwsbrief) om dit elke week in je mailbox te ontvangen. Als je ingelogd bent kun je hier je voorkeuren aanpassen.
  • Wil jij je inzetten als vrijwilliger of kijken wat je zoal kan doen? onder de knop EpeDoet bovenaan de pagina vind je verschillende plekken waar je als vrijwilliger aan de slag kan. Wil je gebruik maken om een oproep te doen voor vrijwilligers, dan moet je je wel een profiel aan maken en een bericht plaatsen over hoe wat en waar.
  • Onder buurtbewoners kun zien wie zich allemaal al hebben ingeschreven. Als organisatie kun je een pagina aanmaken en daar laten zien wat jouw organisatie allemaal doet. Je kan ook een pagina aanmaken over een hobby's of een regelmatige activiteit. Om een pagina aan te kunnen maken moet je eerst een persoonlijk profiel aanmaken Daarna verschijnt die optie als je op je profielfoto klikt.
  • Iets verkopen of weggeven kun je in de rubriek Prikbord. Dit kunnen natuurlijk zowel spullen als diensten zijn. Om zoveel mogelijk bewoners de gelegenheid te geven hiervan gebruik te maken, heb je maar een beperkt aantal tekens.
  • De buurtagenda laat je zien wat er deze maand te doen is in de wijken. Ook kun je hier je eigen evenement opvoeren. Herhalende agenda punten kun je aangeven in je agenda bericht.
  • Heb je een nieuwtje waarvan je verwacht dat het interessant kan zijn voor je (wijk, dorps of buurtgenoten, plaats dan gewoon een bericht. (onder je eigen naam of op naam van de organisatie waar je een redacteur functie bij hebt, alles op voorwaarde dat je ingelogd bent). Hoe je een afbeelding invoegt lees je vind je onder aan het bericht dat je wilt plaatsen. op de voorpagina zie je de meest actuele nieuwsberichten. Deze worden door de webredactie uitgelicht uit het aanbod van overig nieuws. Deze berichten worden ook onder de aandacht gebracht van onze volgers op twitter en facebook. Er bestaat onderaan je bericht een optie waarin je dat ook zelf berichten kunt delen op andere media mits je dit in je profiel hebt aangegeven.
  • Ideeën/buurtverbeteringen: Heb je een idee om de wijk nog leuker, aantrekkelijker of veiliger te maken? Deel je idee met je buurtgenoten en bekijk of je via BuurtMaken medestanders vindt om je idee te realiseren!
  • Natuurlijk vind je hier ook informatie over de Dorpskernen en buurtschappen: welke buurten, wat is de historie en wie vertegenwoordigen de belangen van de wijk binnen de gemeente? 
  • Onder de link wie zijn wij vind je alle Buurtverbinders.