Buurtmaken.nl

Inloggen of inschrijven

4 Oktober 14.00 uur: Klokken luiden voor de vrede - Martinuskerk Vaassen

Op 4 oktober, gedenkdag van H. Franciscus van Assisi, om 14.00 uur zullen de klokken van de kerken van de HH. Franciscus en Claraparochie in Vaassen, Twello, Loenen en in de Emmaüs parochie in Apeldoorn luiden in het kader van de wereldwijde actie Franciscan Call 4 Peace. De kerken zullen van 14.00 – 15.00 uur open zijn om kaarsen aan te steken en bidden voor vrede.  Zo ook de Martinuskerk in Vaassen (Deventerstraat 98). U bent van harte welkom!

Achthonderd jaar geleden ontmoetten Franciscus van Assisi en sultan Malek Al-Kamil van Egypte elkaar, ten tijde van de kruuistochten. Franciscus ging op pelgrimstocht naar het Heilig Land. In een sterk gebaar van dialoog kwam het in Egypte tot een bijzondere ontmoeting.

Twee vreemden ontmoetten elkaar in vrede, met één adem en hartslag voor God. De een was en bleef christen, de ander was en bleef moslim. De ontmoeting heeft een bijzonder effect gehad, in het bijzonder op Franciscus. Hij had geloofsverwantschap gevoeld met een andersgelovige en was onder de indruk door de adhan, de oproep tot gebed die klonk door stad en streek. Kort daarop schreef hij een brief aan de stadsbestuurders en aan zijn medebroeders, waarin hij opriep om elke dag de klokken te luiden of een andere oproep tot gebed te geven. Zodat God met heel het volk over heel de aarde geloofd kan worden.

Op vrijdag 4 oktober 2019 zullen wij samen met anderen wereldwijd om 14u  de klokken laten luiden.Op de feestdag van Franciscus van Assisi, op het moment van het vrijdaggebed, om Franciscus' verlangen waar te maken en om die belangrijke ontmoeting tussen Franciscus en de Sultan te gedenken, om in verbondenheid met onze moslimbroeders & -zusters samen te bidden voor vrede, om een hoopvol teken te geven met alle mensen van goede wil. U bent tussen 14 en 15 uur van harte welkom om hierbij aan te sluiten.

 

Pastoraal team Emmaüsparochie en HH Franciscus en Clara parochie

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.