BuurtMaken.nl

Inloggen of inschrijven

Aandacht voor eenzaamheid door Week tegen eenzaamheid 2019

  • 129 weergaven

Van 1 tot en met 8 oktober is het Week tegen Eenzaa­­­­mheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. In veel plaatsen zijn er speciale activiteiten. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit.

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. De Week tegen Eenzaamheid vraagt aandacht voor dit probleem met de oproep: ‘Kom erbij!’

Een week vol ontmoetingsactiviteiten
Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Zo ontstaat een week vol activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Elk jaar worden er honderden ontmoetingsactiviteiten georganiseerd door maatschappelijke organisaties, sociaal werk, zorginstellingen maar ook bedrijven en actieve burgers.

Bestel het Kom erbij-pakket om eenzaamheid tegen te gaan
Organisatoren van een activiteit kunnen kosteloos een ‘Kom erbij-pakket’ bestellen met aankledings- en informatiematerialen. Het pakket bevat onder meer placemats met gesprekstarters, uitnodigingskaarten, posters en eenzaamheid-signaleringskaarten. Wees er snel bij want het pakket is tot en met augustus 2019 te bestellen.

Eén tegen eenzaamheid
Het Kom erbij-pakket wordt door het programma Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van VWS ter beschikking gesteld. Eén tegen eenzaamheid wil het taboe doorbreken en met een brede beweging het probleem aanpakken. Ook strijden tegen eenzaamheid? Bekijk wat jij kunt doen

Lees ook welke initiatieven er zijn tegen eenzaamheid in het verpleeghuis.

Meer informatie

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.