BuurtMaken.nl

Inloggen of inschrijven

Cultuurhistorische wandeling op landgoed De Dellen

  • 127 weergaven

HEERDE - Wie mee wil om de boeiende historie van dit landgoed te ontdekken, gaat op dinsdag 10 september met de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen mee tijdens een cultuurhistorische wandeling op landgoed De Dellen. Dit landgoed heeft een rijke historie, die teruggaat tot ver voor het begin van onze jaartelling. De door de mens veroorzaakte ontbossing, de heidevelden en later de bosbouw, hebben hun sporen achtergelaten. Ook de invloed van drie families, die na elkaar van 1803 tot 1928 eigenaar van het gebied waren, is nog duidelijk herkenbaar. De boswachters vertellen alles over de ontstaansgeschiedenis van het gebied. Trek stevige schoenen aan voor de wandeling.

 

Start: 14.00 uur op de parkeerplaats ‘Erf van Daendels’, aan de Nieuwe Zuidweg nabij Epe en Heerde. Duur: ca. 3 uur. Deelname: 5,00 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren is niet nodig. Informatie: www.glk.nl/activiteiten, Fokko Andringa, tel. 06-51543444 of Frans Roelofs, tel. 06-52644800.

Routebeschrijving: komend vanaf de A50, afslag 29, Heerde, Wezep, richting Wezep. Na 300 meter links, Nieuwe Zuidweg, volg deze ca. 3,5 km tot parkeerplaats links.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.