BuurtMaken.nl

Inloggen of inschrijven

Een lokaal(buurt)platform, een echt community(buurt)netwerk, een online netwerk voor iedereen (bewoner/bedrijf/organisatie/beleidsmaker) die zich betrokken voelt

  • 122 weergaven

Eenzaamheid, armoede, individualisering en vergrijzing leiden tot groeiende zorgvraag en exploderende kostenposten bij o.a. gemeenten. Daarnaast worstelen we met de nieuwe omgevingswet, de bijbehorende burgerparticipatie, wijkgericht werken en ligt ook de energietransitie op de loer. Om o.a deze vraagstukken aan te pakken is een betere communicatie en samenwerking met en tussen inwoners essentieel. Maar hoe doe je dat? 

BuurtMaken.nl is een lokaal(buurt)platform, een echt community(buurt)netwerk, een online netwerk voor iedereen (bewoner/bedrijf/organisatie/beleidsmaker) die zich betrokken voelt bij het reilen en zeilen binnen de gemeente Epe. Vergelijkbaar met andere platformen op Sociale Media maar dan lokaal, waardoor je makkelijker mensen uit je buurt/wijk/dorp/gemeente bereikt. Soms is het logischer, nodig, veiliger en gerichter dat je informatie wilt delen op een lokaal platform.

Het opbouwen en onderhouden van een (lokaal)netwerk is voor iedereen belangrijk. Om succesvol te netwerken gelden wel enkele voorwaarden waaraan je moet houden. 

Zo is het gepast als je eerst geeft zonder dat je iets terug verwacht. En op lange termijn kan je netwerk jouw helpen. Wees niet alleen een zender maar lees en reageer ook op berichten en laat zien aan anderen dat je ook in hun en wat door anderen geschreven wordt geïnteresseerd bent.

Bij netwerken gaat het om wederzijds respect en vertrouwen met het idee om kennis, informatie en contacten met elkaar te delen.

* Netwerken doen we allemaal en allemaal op onze eigen manier bewust en onbewust.
* Netwerken is natuurlijk en vanzelf en doen we al vanaf onze geboorte.
* Netwerken is een eeuwen oude tactiek van het in contact komen met elkaar
* Zonder netwerken zou ons leven nauwelijks mogelijk zijn.
* Tijdens netwerken kan je jezelf zijn, netwerken doe je op jouw manier.
* Nieuwe mensen leren kennen opent nieuwe mogelijkheden.
* Tijdens het bouwen aan je netwerk leer je veel verschillende mensen kennen.
* Familie, vrienden en kennissen behoren tot jouw netwerk deze werken en bewegen zich op andere plekken dan jij. Via hen kan je mensen ontmoeten om mee te denken, maar ook om hen te informeren of geïnformeerd te worden over de dingen die jij of juist anderen willen doen. Ook bijvoorbeeld die baan waar je naar opzoek bent of activiteit die je wilt organiseren.

Bouwen aan je online netwerk op BuurtMaken.nl kun je doen door berichten te plaatsen maar ook door te reageren op berichten van anderen. Door een eigen pagina aan te maken over een bepaalt onderwerp kan je vervolgens mensen uitnodigen om deze pagina te volgen. Zo wilde ik meer weten over de DIALOOG en over wie zich betrokken voelt bij Epe in Dialoog. Ik heb een pagina aangemaakt en mensen uitgenodigd om lid te worden van mijn Dialoog pagina. Zo hoop ik een (Netwerk)pagina op te bouwen van mensen die geïnteresseerd zijn in de Dialoog. Waardoor het makkelijker zal zijn als we weer een dag van de dialoog gaan houden of iets met de dialoog gaan doen. Het makkelijker is om iedereen te informeren en op de hoogte te houden. Ook kan ik specifiek zien wie er allemaal betrokken is, voor als ik met iemand individueel wil praten.

Zo maak je een eigen pagina aan Je gaat naar "Toevoegen"rechts boven naast je profiel foto. Je kiest voor de onderste optie "Pagina" (Maak je organisatie of thema zichtbaar) de rest spreekt voor zich. Het is je eigen pagina binnen BuurtMaken.nl. Als je een bericht wilt plaatsen, kun je dit dus nu namens die Pagina dat bericht plaatsen. Succes met je nieuwe pagina op BuurtMaken.nl

Wil je feedback geven over wat je vind van dit verhaal dit wordt zeer gewaardeerd. klik dan op de reactie button hieronder. 

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.