Buurtmaken.nl

Inloggen of inschrijven

Buurtverbinders BuurtMaken
23 november 2018

Epe fietst voor water 2019

Epe Fietst Voor Water 2019 is het vervolg op de succesvolle versie van Epe Fietst Voor Water 2015. Met deze fiets-sponsor-tocht wordt geld ingezameld voor uitbreiding van het waterproject in Maai Mahiu, Kenya. Dit is een project van Stichting Kenya Kinderen ism. ICS. De route van 560 km. door Kenya gaat van Mt. Kenya naar Maai Mahiu.

De eerste editie van deze fietstocht door Kenia vond in 2015 plaats. Volgend jaar september gaat  Epenaar Erwin van Andel wederom met een grote groep fietsliefhebbers naar dit prachtige Afrikaanse land.

Van Andel: "We willen dat er veertig mensen meegaan. We hebben de route wel ietwat ingekort. Nu fietsen we in totaal ruim 550 kilometer. Dat zal op sommige punten nog zwaar zijn. Toch streven we naar dezelfde beleving als in 2015."

Net als in 2015 fietst de groep voor een aan te leggen waterput (bore hole). Deze genereert 40 kuub water per dag. "Daarmee kan je tussen de 2000 en 3000 personen van water voorzien. Volgend jaar fietsen we dus voor een extra aantal aan te leggen bore holes."

De Stichting Kenya Kinderen wil daarbij een eigen waterleidingsbedrijf opstarten. Van Andel: "Via waterkiosken zouden we nog iets commercieels met het gewonnen water kunnen doen. Zo kan men in Kenia ook nog extra geld verdienen." Over geld gesproken: alle deelnemers van Epe Fietst Voor Water 2019 moeten 3500 euro inleggeld betalen. "Dat is inderdaad veel geld. Toch is daarmee vrijwel alles betaald: vliegreis, overnachtingen, vervoer, een te maken safari, maaltijden en water. Andere extra consumpties zijn uiteraard wel voor eigen rekening."

De deelnemers moeten ook een extra sponsorbedrag van minimaal 500 euro binnenhalen. "Het is een onvergetelijke ervaring, het is vakantie, maar we fietsen natuurlijk wel voor het goede doel. Alle binnengehaalde sponsorbedragen gaan één op één naar de Stichting Kenya Kinderen. We zijn erg blij als we rond de 30.000 euro gaan binnenhalen."

Voor meer informatie over de Stichting: www.kenyakinderen.nl en Epe fietst voor water heeft een eigen Facebookpagina: https://www.facebook.com/EpeFietst2019/?ref=br_rs

Deel dit bericht!

Reacties

Anneke Filmer
24 november 2018

Ik ben u ff heel brutaal maar Steven een van onze buurtmakers gaat hier aan meefietsen. Ook heeft hij hier voor de Nijmegense vierdaagse gelopen. Waarom ik dit vertel is dat er in de gemeente Epe een sport prijs wordt uitgeloot en iedereen kan zijn sportman of sportteam voorstellen
. epe.nl/in-epe/nieuws_41625/item/wie-verd...

Dat zou toch superbemoedigend zijn voor Steven.