Buurtmaken.nl

Inloggen of inschrijven

Fietstocht KNNV en Open Atelier Dagen (OAD)

Open Atelier Dagen (OAD)

Vrijdag 5, 6 en 7 oktober worden de Open Atelier Dagen (OAD) georganiseerd van 12.00 tot 18.00. Er doen 43 mensen aan mee die hun atelier openstellen voor publiek, In Zuuk is de werkplaats ‘Tussen de schapen’ open van Hettie Rensink. Omdat de OAD 25 jaar bestaat, zijn er speciale activiteiten, zoals een mozaïekwerk 5x5 (is 25), een prijsvraag en een verloting. Iedereen is welkom.  

Fiets mee met de KNNV

Daarnaast is de Zuukerschool vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober uitvalsbasis voor activiteiten langs de heringerichte Grift door de vereniging van natuurliefhebbers KNNV Epe-Heerde. Zij inventariseren welke soorten planten, vogels, zoogdieren, insecten, paddenstoelen en andere flora en fauna in het stroomgebied aanwezig zijn. De natuur ontwikkelt zich in dit gebied volop. Door nu te inventariseren wat er allemaal groeit en bloeit, en dat over een x-aantal jaren nog eens te doen, kan worden vastgesteld hoe die ontwikkeling verloopt. Aan deze activiteiten kunnen belangstellenden gratis meedoen, ook aan een landschappenfietstocht in en om Zuuk.

Er wordt ook een landschappenfietstocht georganiseerd en ook de Zuukenaren worden uitgenodigd om mee te gaan, om meer te weten te komen over hun woonomgeving. De fietstocht begint zaterdag 6 oktober om 13.30 uur in de Zuukerschool tot ongeveer 15.15. Eerst wat theorie over hoe de diverse landschappen rondom Zuuk zijn ontstaan, daarna op de fiets door de omgeving met onderweg informatie over de karakteristieken van het landschap. De gidsen zijn Bauke Terpstra en Tjada Amsterdam.

Kijk voor het gehele programma van de 1000-soortendag op www.knnv.nl/files/users/Epe-Heerde/Programma%201000%20soortendag%20KNNV%20Epe.pdf 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.