Buurtmaken.nl

Inloggen of inschrijven

Fotograferen
4 april 2019

GuruShots

Ben je iemand die graag foto’s maakt en ze ook met anderen wil delen? Heb je een grote fotoverzameling waarmee je wat wilt doen? Hoe je van competitie en wil je feed-back op je foto’s? Wil je inspiratie opdoen? Dan ben je met dit bericht aan het goede adres.

Ik maak veel foto’s, maar laat er weinig afdrukken. Mijn vrouw kan er wel bij, maar verzucht vaak: “Doe er toch eens wat mee”. Eerder schreef ik over Unsplash, een site waarop ik foto’s deel. Maar sinds kort gebruik ik ook Gurushots, een site waarop je foto’s plaatst t.b.v. challenges of speedchallenges. Kort gezegd wordt er op de site op je foto’s gestemd en stem je zelf op de foto’s die anderen hebben geplaatst. Binnen elke challenge kun je afhankelijk van het aantal stemmen van Unranked, via Popular, Skilled, Premier en Elite, doorgroeien naar All-star. Door punten te verzamelen en opdrachten uit te voeren kun je steeds hoger in de hiërarchie van de site komen, totdat je uiteindelijk Guru bent. Ik deel mijn ervaringen van de eerste week en sluit het artikel af met wat tips. Om mee te doen ga je naar gurushots.com en maak je een account aan via Sign-up.

Daarna kun je gelijk starten met je eerste challenge, door op een van de foto’s te klikken. Onder elke foto zie je hoelang een challenge nog loopt. Een speed-challenge is een korte challenge die drie dagen (72 uur duurt) en waar je slechts een foto voor aan kunt leveren. Voor de andere challenges mag je vier foto’s aanleveren en daar kun je ook meer aan regelen. Wanneer je op een van de challenges klikt krijg je meer informatie over de challenge, waaronder waar deze voor bedoeld is, bij hoeveel punten je over gaat naar het volgende niveau, of er prijzen zijn te winnen en op welke plaats je staat vanaf het moment dat het stemmen is begonnen.