BuurtMaken.nl

Inloggen of inschrijven

Korte Broek

  • 328 weergaven

Vanwege het weer kun je de korte broek natuurlijk aandoen, maar hier gaat het om een mooi stukje natuur bij Vaassen. Gelders Landschap heeft daar een nat gebied gecreëerd van een aantal hectaren en dat is inmiddels een mooi natuurgebied geworden om even te wandelen.

Je kunt het gebied vanuit drie plekken bereiken, vanaf de Kortebroekweg, vanaf de Kouwenaarsweg net buiten Vaassen en voorbij wijkcentrum Balai Pusat. Via die laatste toegang kom je op een smal pad met hoog gras, dus dat is minder goed begaanbaar.

Op dit moment (halverwege juni) staat het gebied prachtig in bloei, met als prachtigste bloemen de orchideeën die er mooi staan te stralen in het landschap.

In het gebied zijn ook veel vogels te zien en geregeld komen er ook reeën tevoorschijn uit de bossages die het gebied omringen. Kortom de moeite waard om even een wandelingetje te maken door dit mooie stukje natuur.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.