Buurtmaken.nl

Inloggen of inschrijven

Mantelzorgwaardering aan te vragen tot 1 oktober

Mantelzorgwaardering aan te vragen tot 1 oktober

In de gemeente Epe kunnen inwoners die mantelzorg ontvangen, hun mantelzorger aanmelden voor een waardering van € 100,00 per zorgvrager. U kunt zich tot uiterlijk 1 oktober 2019 aanmelden voor dit welverdiende blijk van waardering voor mantelzorgers. 


Waarderen
Vanaf 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor het waarderen van de mantelzorgers.
De gemeente Epe heeft voor de mantelzorgwaardering in 2019 een budget gereserveerd voor mantelzorgers die langdurig, intensieve mantelzorg verlenen. Verwerking van de aanvraag en de  toekenning ervan heeft de gemeente neergelegd bij het Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe. 

Voorwaarden

Voor de mantelzorgwaardering geldt een aantal voorwaarden. Mantelzorgers die langer dan drie maanden aaneengesloten meer dan acht uur per week mantelzorg verlenen aan een inwoner van de gemeente Epe, kunnen ervoor in aanmerking komen. De mantelzorgwaardering bedraagt  € 100,00 per zorgvrager. De mantelzorger mag buiten de gemeente Epe wonen. De zorgvrager kan het bedrag eventueel verdelen over meerdere mantelzorgers. 


Aanvragen
Inwoners van de gemeente Epe kunnen de mantelzorgwaardering dit jaar aanvragen tot 1 oktober 2019.
Voldoet de zorgvrager aan de voorwaarden, dan ontvangt hij/zij de mantelzorgwaardering uiterlijk 8 weken na de sluitingsdatum op zijn/haar bankrekening.Een aanvraagformulier is verkrijgbaar bij:


·        KoppelSwoe, Kulturhus EGW,  Stationsstraat 25                                   Epe


·        Wijkgebouw / Wijksteunpunt Burgerenk, Klimtuin 46                            Epe


·        Kulturhus / Dorpssteunpunt Oene, Dorpsstraat 14-16                           Oene


·        Dorpscentrum / Dorpssteunpunt De Hezebrink, Ds van Rhijnstraat 69      Emst


·        Wijksteunpunt Bloemfontein, de Wetstraat 12                                      VaassenOok is het aanvraagformulier te downloaden via www.koppelswoe.nl en via .

Informatie
Hebt u vragen over de mantelzorgwaardering? Neemt u dan contact op met de cliëntondersteuner mantelzorg van Koppel-Swoe, Gerrita Elskamp. U kunt haar van dinsdag t/m vrijdag bereiken op telefoonnummer 0578-676767. Ook kunt u haar e-mailen .


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.