BuurtMaken.nl

Inloggen of inschrijven

Netwerken op een lokaalnetwerk is toch net weer even iets anders

  • 109 weergaven
  • 1 reactie

Als reactie op het vorige bericht wat ik schreef kreeg ik vanuit een hele betrouwbare en zeer gewaardeerde bron het advies dit bericht concreter te maken. Nou daar... had ik wel ideeën over nl. Gisteren kwam ik een berichtje tegen op Facebook van een mevrouw die graag vrijwilligers werk in Vaassen wil doen......facebook.pdf

Nu zijn wij van BuurtMaken.nl al een tijdje bezig om een soort van vrijwilligersbank aan te leggen. Dus we proberen een lijst te maken van alle vrijwilligers die er zijn en alle het beschikbare vrijwilligerswerk in de gemeente Epe. Susanne Tuinman van KoppelSwoe is daar mee bezig en heeft daarvoor de pagina Epedoet aangemaakt. Want wees nou eerlijk op heel veel plekken is men opzoek naar vrijwilligers toch!!! maar je moet wel net even weten wat bij je past en op welke plekken dat dan kan. Suzanne kan je helpen die twee dingen op elkaar af te stemmen zodat je ook echt kunt gaan doen wat je leuk vind of die vrijwilliger te vinden die je zoekt. Het blijft vrijwilligerswerk en daar mag je van genieten toch!!!

Nou zag ik ook de reacties op die Facebook post, en veel verder als koffie schenken bij de Speulbrink kwamen we niet. (Wat by the way een hele mooie vrijwilligersplek is.) Dat gaat er bij mij niet in.... Suzanne heeft hier vast veel meer Ideeën over en zijn er heel veel organisaties en bedrijven die met smart uitkijken naar vrijwilligers die hun komen bijstaan.

Je kan ook zelf aan de slag

Als bedrijf/organisatie/gemeente kun je je verbinden met EpeDoet door op de button rechts onder op "Hoor je hierbij?" te klikken. Je kunt organisatie of bedrijf ook zelf een oproepje plaatsen onder de optie "elkaar helpen". Maak nou niet meteen een Vrijwilligers vacature want dat spreekt niet erg aan. Maak een profiel(pagina) aan over je bedrijf, vertel iets over jezelf en over je bedrijf/organisatie en waar je nou zo graag vrijwilligers zou willen inzetten en waarom, wees zo creatief mogelijk. Het is fijn en betrouwbaar als je vrijwilligerswerk zoekt dat je een beetje weet wat je te wachten staat en met wie je aan het werk gaat bijvoorbeeld. Je gaat dit werk immers vrijwillig doen en heel veel werk kan niet eens bestaan zonder vrijwilligers.

Als inwoner van de gemeente Epe kun je je op dezelfde manier ook verbinden aan Epedoet. Je kan ook gaan kijken in je eigen buurt of wijk wat je kunt doen. Misschien vind die mevrouw om de hoek het wel heel fijn als je een keer in de week bij haar langs gaat. Om een kopje thee met haar te drinken of een wandelingetje mee te maken. Laat het ons weten door hierover eens een berichtje te plaatsten zo kunnen we een succes verhaal presenteren. Of je kunt ook de optie "elkaar helpen" gebruiken door daar te vertellen wat je zoekt. Dan geven wij het ook nog extra aandacht op Sociale Media als je dat wilt natuurlijk. 

Oja en vrijwilligersraden/bestuurders enzo kunnen zichzelf hier ook mee verbinden en vertellen wie ze zijn zodat wij (bewoners en organisaties) meer gaan zien wat deze mensen aan het doen zijn

Mijn droom is vervolgens dat er een netwerk van organisaties en bedrijven ontstaat waar vrijwilligerswerk te vinden is en mensen die vrijwilligerswerk kunnen vinden. Maar ook uit succes verhalen van bewoners en bedrijven of organisatie die met elkaar delen hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Probeer het maar eens een keertje en kijk wat er gebeuren gaat!!!

Ik blijf oproepen naar feedback op dit verhaal want ook ik realiseer me dat ik soms de dingen heel anders zie.... Klik op de reactie button

Deel dit bericht!

Reacties

Marianne Niehof
11 januari 2020

Mooi voorbeeld en een mooie droom.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.