BuurtMaken.nl

Inloggen of inschrijven

Raatakkers

  • 320 weergaven
  • 4 reacties

Tussen de Gortelseweg en de Niersenseweg (en ook daarbuiten) zijn vierkante patronen ontdekt in het landschap. De vierkanten hebben een grootte van ongeveer 30 x 30 meter en strekken zich uit over een behoorlijke oppervlakte. 

Op sommige plekken is het allemaal iets beter zichtbaar, zoals in dit heideveldje. Zeker waar de paden lopen kun je de randen van de veldjes goed zien. Er is steeds een laag heuveltje zichtbaar op die plekken. Ook aan het heide en graspatroon is het wel zichtbaar, maar dat kun je het beter vanuit de lucht zien. De heide staat op de wat hogere stukken en het gras op de lagere. Maar omdat beide door elkaar groeien is dat ook weer niet overduidelijk.


Deel dit bericht!

Reacties

Heidi van Duinen
9 februari 2020

Het kunnen oude graven zijn uit de oudheid...maar ook resten van oude akkerbouw / veeteeltgebieden wat mij waarschijnlijker lijkt ....kijk eens in het oudarchief ..

Wim van 't Einde
9 februari 2020

Klopt Heidi, de grafheuvels liggen er inderdaad in de buurt.
Interessante omgeving!

Heidi van Duinen
11 februari 2020

Zie je wel...bepaalde dingen kloppen wel...
Zou het best eens interresant vinden zo'n ding met een archeoloog te bekijken..

Wim van 't Einde
11 februari 2020

Er zijn boeken over geschreven. Kun je vinden bij de bibliotheek.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.