BuurtMaken.nl

Inloggen of inschrijven

Uit de nieuwjaarstoespraak van de burgemeester

 • 135 weergaven
 • 1 reactie

Onze nieuwe burgemeester Tom Horn hield zijn eerste nieuwjaarstoespraak en deed daarin een aantal interessante uitspraken.

 1. De mate van sociale integratie is een indicator van de staat van de democratie. Hoe beter zij op orde is, hoe groter de kans dat de mensen zich in de samenleving thuis voelen en met anderen kunnen samenleven, ook als zij anders zijn.

 2. Het vertrouwen van u allemaal is immers cruciaal om samen een prettige woon-, werk- en leefomgeving te creƫren en te behouden.
  ...
  Persoonlijk hoop ik als burgemeester uw vertrouwen te winnen. Ik vind het hierbij belangrijk dat ieder mens zich gezien en gehoord voelt, dat er ruimte is voor eigen initiatief en het tonen van daadkracht.

 3. Inwonerparticipatie en Communicatie is een belangrijk onderdeel van mijn portefeuille en hierbij kunt u mij en de gemeente helpen, want u weet vaak beter dan wij wat er goed gaat, wat er nodig is, wat beter kan en hoe we dat moeten doen.
  ...
  Met het actieplan inwonerparticipatie gaan we aan de slag met de adviezen van onze inwoners.
  ...
  De essentie van participatie is samen verantwoordelijkheid nemen voor een breed gedragen uitkomst. Dat is anders dan je eigen gelijk halen. Ook dat vraagt vertrouwen in elkaar. Elkaar serieus nemen, naar elkaar luisteren, elkaars rollen en verantwoordelijkheden onderkennen en samen de uitkomst omarmen.

 4. 2020 wordt een bijzonder jaar aangezien we dan 75 jaar vrijheid vieren, ook in onze gemeente. Zo organiseert de Stichting Vrijheid in de Gemeente Epe herdenkende, vierende en educatieve activiteiten om gezamenlijk stil te staan bij het feit dat de gemeente Epe op 17, 18 en 19 april 1945 is bevrijd.

De hele toespraak lees je op de site van de gemeente Epe.

Deel dit bericht!

Reacties

Anneke Filmer
8 januari 2020

Ik vond het wel ff genoeg burgemeester maar mooi dat jij bent geweest.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.