BuurtMaken.nl

Inloggen of inschrijven

Wij nemen de maatregelen tegen uitbreiding van de coronavirus zeer serieus. Jij ook?

  • 164 weergaven


Mag of kan je je huis niet uit en heb je hulp nodig, bijvoorbeeld voor boodschappen of de hond uitlaten? Online is een hoop mogelijk en via een telefoonlijn verspreid een virus zich niet. Misschien kan BuurtMaken.nl helpen neem contact met een van de buurtverbinders op. Schrijf je in of login en vraag om hulp door een bericht te schrijven.
Je kunt natuurlijk regelmatig deze website bezoeken om te kijken of jij zelf hulp kunt bieden.

Ook kun je via Facebook hulp vragen klick dan hier

Wij nemen de maatregelen tegen uitbreiding van de coronavirus zeer serieus. Jij ook?

6 tips hoe je als van betekenis kan zijn:

  1. Het aanbod van een gezelligheidstelefoonlijn voor mensen die behoefte hebben aan een ‘kletsje’ nu ze alleen thuiszitten. Door gebruik te maken van de telefoon kan het allemaal vanuit huis gebeuren en is er geen kans op besmetting. En er zijn heel wat vriendelijke (oudere) mensen die graag als vrijwilliger beschikbaar willen zijn hiervoor.
  2. Of zet een boodschappen bezorgservice op voor mensen die in quarantaine zitten. Mensen die gezond zijn ontvangen van iemand die in quarantaine zit een boodschappenlijstje. Zij hangen een tas met boodschappen aan de deur, en En daar kan natuurlijk ook een boodschap bij zitten om de zieke op te beuren. Of iets om een bezigheid  te geven, zoals puzzelboekje. Via een tikkie of een betaalverzoek kan de zieke de boodschappen betalen. 
  3. Via sociale media kun je digitaal met elkaar in contact komen, door bijvoorbeeld inspirerende talks te volgen. Via de Facebook- of Whatsapp(groep) kun je gedachten uitwisselen met elkaar.
  4. Gooi eens een briefje met je telefoonnummer door de brievenbus bij ouderen in je straat en vraag hoe het met ze gaat. Hebben ze nog iets nodig? 
  5. Bied via de lokale Facebookgroep of Buurt-app een kletspraatje of een maaltijd aan. Of een spelletje Wordfeud.
  6. Zolang we gezond zijn en geen klachten hebben mogen we nog de deur uit van meneer Rutte. Als we maar grote groepen vermijden en kwetsbare mensen ontzien. Wat dacht je dan ervan met een klein groepje zwerfvuil te gaan opruimen in de buurt? Of een stilte-wandeling maken?
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.